11 Haziran 2014 Çarşamba

Pirinçli İçli Köfte

NefisYemekTarifleri-vZxPK0AFW

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi: 20dk



Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3, 5 su bardağı su
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı un


Hazırlanışı

Pirinci yıkayıp tencereye alıyoruz. Üzerine suyunu ve tuzunu ekleyip yağ kullanmadan pilav gibi pişiriyoruz. Piştiğinde soğumaya bırakıyoruz. Diğer taraftan soğanı yemeklik doğruyoruz ve çok az sıvı yağla kavurmaya bırakıyoruz. Kavrulduğunda kıymayı ekleyip kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz. İnce kıydığımız maydanozu, tuz ve baharatları da ekleyip altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan pirincin içine 2 yemek kaşığı un ekleyip güzelce yoğuruyoruz. Hamur haline gelene kadar devam ediyoruz. Un miktarı az gelirse 1 kaşık daha ekleyebilirsiniz. Sonra pirinç hamurunu minik bezelere ayırıp avucumuzun içinde çevirerek içini oyuyoruz. Bu aşamada elimizi suyla ıslatıyoruz kolay açılması için. Hazırladığımız kıymalı harçtan doldurup kapatıyoruz. Tüm malzeme bitene kadar işleme devam ediyoruz. Sonra hazırladığımız köfteleri galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Kızaran köfteleri havlu kağıt üzerine alıp biraz dinlendirip servis ediyoruz :))

Ben üzeri için sadece galeta unu kullandım. Siz isterseniz yumurtaya da bulayabilirsiniz. Kıymalı harcına ceviz de ekleyebilirsiniz. Ben kullanmadım. Benim gibi normal içli köfte yapmayı başaramayanlardansanız bunu denemenizi tavsiye ederim :)) Deneyenlere afiyet olsun :))

Pirinçli İçli Köfte 1 Pirinçli İçli Köfte 2 Pirinçli İçli Köfte 3 Pirinçli İçli Köfte 4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder