11 Haziran 2014 Çarşamba

Taze Barbunya Yemeği

NefisYemekTarifleri-qDAxcgrSb

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik

Hazırlama Süresi: 5dk

Pişirme Süresi: 35dk



Malzemeler

  • 500 gram taze barbunya
  • 200 gram et
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası,
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Sıvı yağ
  • Tuz


Hazırlanışı

İlk olarak barbunyalar ayıklanır ve yıkanır. Et tencereye alınır birazda su ilave edilip 5 dakika kadar pişirilir. Etimiz pişerken soğanımız soyulup küp küp doğranır ardından havucumuz da küp küp doğranır. Etimizin içine sıvı yağımız ve soğanlar ilave edilir ardından biber ve domates salçası da ilave edilip 1 dakika kadar kavrulur. Ayıklamış olduğumuz barbunyalarımız ve tuzumuz da ilave edilip karıştırılır. Üzeri geçecek kadar kaynak suyu da ilave edip kısık ateşte suyu koyulaşana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Taze Barbunya Yemeği

Taze Barbunya Yemeği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder